Holkeri: Sukunimi-info

Holkeri

Tietoja sukunimestä Holkeri

Holkeri on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Holkerien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 82 max

v. 2014 103

v. 2016 102

v. 2018 99

v. 2020 98

v. 2022 100

v. 2023 100

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Holkeri on sijalla 6 655. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 001.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1970

Vuosina 1958–1970 kuolleet Holkerit asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Holkerin kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Holkeria. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Holkeri

Holkeri (paikannimi)Katuosoitteissa

Holkeri on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Holkeri jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Holkeri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Holkerintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Холкери tarkoittaa nimeä Holkeri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Holgerj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Holkeri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Holger Holkeri.

Samankaltaisia nimiä kuin Holkeri

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Holkeri, Finland.

©Tuomas Salste