Holtti: Sukunimi-info

Holtti

Tietoja sukunimestä Holtti

Holtti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Holttien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 55

v. 2015 55

v. 2016 56

v. 2017 55

v. 2018 53

v. 2019 56

v. 2020 58

v. 2021 58

v. 2022 58

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Holtti on sijalla 10 158. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Holtteja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Holtin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Holtti. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Holttia. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1919
Yritykset
perust. 1999–2013

Sana Holtti esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Holtti

Holtti (paikannimi)Katuosoitteissa

Holtti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Holtti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Holtti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Holtintie, Holttivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Holtit ulkomailla

Ruotsissa Holtti oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tanskassa Holtti on ollut 9 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Holtit Pohjoismaissa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Холтти tarkoittaa nimeä Holtti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Holti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Holtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Holtti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Holger Holtti.

Samankaltaisia nimiä kuin Holtti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Holtti, Finland.

©Tuomas Salste