Holvitie: Sukunimi-info

Holvitie

Tietoja sukunimestä Holvitie

Holvitie on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Holviteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2018 36

v. 2020 34

v. 2022 35

v. 2023 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Holvitie on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Holvitie ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Holvitie on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Holvitie on suojattu 1942 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1942
Yritykset
perust. –2006

Sana Holvitie esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Holvitie osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Holvitie esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Holvitie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Холвитие ("Holvitije") tarkoittaa nimeä Holvitie. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Holfwitie on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Holvitie olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Holger Holvitie.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Holvitie, Finland.

©Tuomas Salste