Hongisto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hongisto

Hongisto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 900:s suomalainen on Hongisto.

Hongistojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1 095 max

v. 1985 1 055

v. 2014 1 149

v. 2015 1 147

v. 2016 1 149

v. 2017 1 144

v. 2018 1 144

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hongisto on noin sijalla 800.

Hongisto on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hongisto on suojattu 1914–1919 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hongisto on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hongisto on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hongisto ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 26 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hongistoja on 1 144.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1929

Hongistoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 101 Hongiston asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hongistojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Turku (9 henkeä), Savitaipale (9) sekä Utajärvi (8). Valtaosa asui Itä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hongisto, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 55.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1900–1942
Yritykset
perust. –2014

Sana Hongisto tai Hongiston esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hongisto

Hongisto (paikannimi)Hongisto (karttanimi)

Hongisto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 134 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty; rakennus; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Hongisto esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hongisto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hongisto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hongisto, Hongistogatan, Hongistokuja, Hongistonkatu, Hongistonkuja, Hongistonpolku, Hongistontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Hongistot ulkomailla

Ruotsissa Hongisto oli 34 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хонгисто tarkoittaa nimeä Hongisto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hong Hongisto.

Samankaltaisia nimiä kuin Hongisto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Hongisto, Finland.

©Tuomas Salste