Honkaharju: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Honkaharju

Honkaharju on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Honkaharjujen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 83

v. 2015 83

v. 2016 84

v. 2017 85

v. 2018 87

v. 2019 87

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Honkaharju on sijalla 7 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Honkaharjuja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Honkaharjun asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Honkaharju

Honkaharju (paikannimi)Honkaharju (karttanimi)

Honkaharju on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 38 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Honkaharju esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Honkaharju jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Honkaharju esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Honkaharju, Honkaharjunkatu, Honkaharjunkuja, Honkaharjuntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хонкахарью tarkoittaa nimeä Honkaharju. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hongahariu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Honkaharju olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hong Honkaharju.

Samankaltaisia nimiä kuin Honkaharju

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Honkaharju, Finland.

©Tuomas Salste