Honkajärvi: Sukunimi-info

Honkajärvi

Tietoja sukunimestä Honkajärvi

Honkajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Honkajärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 26

v. 2020 27

v. 2022 27

v. 2023 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Honkajärvi on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Honkajärvi ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Honkajärvi

Honkajärvi
(paikannimi)
Honkajärvi Karjalassa
(karttanimi)

Honkajärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Honkajärvi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Honkajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Honkajärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Honkajärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хонкаярви ("Honkajarvi") tarkoittaa nimeä Honkajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Honkajervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hongaierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Honkajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Honkajarvi tai Honkajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hong Honkajärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Honkajärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Honkajärvi, Finland.

©Tuomas Salste