Honkakangas: Sukunimi-info

Honkakangas

Tietoja sukunimestä Honkakangas

Honkakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Honkakankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 53

v. 2015 52

v. 2016 52

v. 2017 51

v. 2018 52

v. 2019 52

v. 2020 52

v. 2021 52

v. 2022 51

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Honkakangas on sijalla 11 200. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Honkakangas on melko pitkä nimi.

Paikannimi Honkakangas

Honkakangas
(paikannimi)
Honkakangas Karjalassa
(karttanimi)

Honkakangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 56 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Honkakangas esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Honkakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Honkakangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Honkakangas, Honkakankaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хонкакангас tarkoittaa nimeä Honkakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Honkakangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hongacangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Honkakangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hong Honkakangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Honkakangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Honkakangas, Finland.

©Tuomas Salste