Honkalampi: Sukunimi-info

Honkalampi

Tietoja sukunimestä Honkalampi

Honkalampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Honkalampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 46

v. 2018 47

v. 2020 46

v. 2022 46

v. 2023 50

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Honkalampi on sijalla 11 378.

Honkalampi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Honkalampi on suojattu 1983 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Honkalampi

Honkalampi
(paikannimi)
Honkalampi Karjalassa
(karttanimi)

Honkalampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 101 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; suo; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Honkalampi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Honkalampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Honkalampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Honkalammenraitti, Honkalammentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хонкалампи tarkoittaa nimeä Honkalampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hongalambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Honkalampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hong Honkalampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Honkalampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Honkalampi, Finland.

©Tuomas Salste