Honkapirtti: Sukunimi-info

Honkapirtti

Tietoja sukunimestä Honkapirtti

Honkapirtti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen. Honkapirttien lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2015. Tuoreempi tieto vuodelta 2023 kertoo, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista.

Verrattuna muihin sukunimiin Honkapirtti on melko pitkä nimi.

Honkapirtti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Honkapirtti on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Honkapirtti

Honkapirtti (paikannimi)Katuosoitteissa

Honkapirtti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Honkapirtti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Honkapirtti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Honkapirtinkatu, Honkapirtinkuja, Honkapirtintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хонкапиртти tarkoittaa nimeä Honkapirtti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Honkapirti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hongapirtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Honkapirtti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hong Honkapirtti.

Samankaltaisia nimiä kuin Honkapirtti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Honkapirtti, Finland.

©Tuomas Salste