Honkasaari: Sukunimi-info

Honkasaari

Tietoja sukunimestä Honkasaari

Honkasaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Honkasaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 59 max

v. 2014 81

v. 2016 82

v. 2018 76

v. 2020 73

v. 2022 71

v. 2023 71

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Honkasaari on sijalla 8 739. Sijoitus listalla on hiukan parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 892.

Honkasaari on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Honkasaari on suojattu 1989 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Honkasaari on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Honkasaari on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Honkasaari ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 20 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Honkasaaria on 71.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Honkasaari. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Honkasaari. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Honkasaari

Honkasaari
(paikannimi)
Honkasaari Karjalassa
(karttanimi)

Honkasaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 224 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue, niemi, saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Honkasaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 21 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Honkasaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Honkasaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Akonveden Honkasaari, Honkasaarenkatu, Honkasaarenraitti, Honkasaarentie, Honkasaari, Kuivaniemen Honkasaari, Pyhäselän Honkasaari, Rönön Honkasaari, Vuohijärven Honkasaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хонкасаари tarkoittaa nimeä Honkasaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Honkasāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hongasarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Honkasaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hong Honkasaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Honkasaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Honkasaari, Finland.

©Tuomas Salste