Honkaselkä: Sukunimi-info

Honkaselkä

Tietoja sukunimestä Honkaselkä

Honkaselkä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Honkaselkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 46

v. 2018 47

v. 2020 47

v. 2022 47

v. 2023 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Honkaselkä on sijalla 11 906. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Honkaselkä ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Honkaselkä on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Honkaselkä on suojattu 1980 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Honkaselkä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Honkaselkä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Honkaselkä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 19 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Honkaselkiä on 47.

Paikannimi Honkaselkä

Honkaselkä
(paikannimi)
Honkaselkä Karjalassa
(karttanimi)

Honkaselkä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 19 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Honkaselkä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Honkaselkä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Honkaselkä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Honkaseläntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хонкаселькя ("Honkaselkja") tarkoittaa nimeä Honkaselkä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Honkaselke.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hongaselgä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Honkaselkä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Honkaselka tai Honkaselkae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hong Honkaselkä.

Samankaltaisia nimiä kuin Honkaselkä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Honkaselkä, Finland.

©Tuomas Salste