Honkimäki: Sukunimi-info

Honkimäki

Tietoja sukunimestä Honkimäki

Honkimäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Honkimäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 50

v. 2016 51

v. 2018 51

v. 2020 50

v. 2022 50

v. 2023 49

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Honkimäki on sijalla 11 542. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Honkimäki ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Honkimäki on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Honkimäki on suojattu 1976 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Honkimäki

Honkimäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Honkimäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Honkimäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Honkimäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Honkimäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хонкимяки ("Honkimjaki") tarkoittaa nimeä Honkimäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Honkimeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hongimäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Honkimäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Honkimaki tai Honkimaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hong Honkimäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Honkimäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Honkimäki, Finland.

©Tuomas Salste