Honkiniemi: Sukunimi-info

Honkiniemi

Tietoja sukunimestä Honkiniemi

Honkiniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Honkiniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2018 42

v. 2020 43

v. 2022 44

v. 2023 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Honkiniemi on sijalla 12 939. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Honkiniemi ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Honkiniemi

Honkiniemi
(paikannimi)
Honkiniemi Karjalassa
(karttanimi)

Honkiniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 23 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi; pelto/niitty; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Honkiniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Honkiniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Honkiniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Honkiniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хонкиниеми ("Honkinijemi") tarkoittaa nimeä Honkiniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Honginiemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Honkiniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hong Honkiniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Honkiniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Honkiniemi, Finland.

©Tuomas Salste