Hööpakka: Sukunimi-info

Hööpakka

Tietoja sukunimestä Hööpakka

Hööpakka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hööpakka-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2018 33

v. 2020 34

v. 2022 37

v. 2023 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hööpakka on sijalla 14 558. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hööpakka ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Hööpakka-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Hööpakan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1961–1967 kuolleilla

Kuolleet
1961–1967

Vuosina 1961–1967 kuolleet Hööpakat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Hööpakan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Hööpakka. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Hööpakka

Hööpakka (paikannimi)Katuosoitteissa

Hööpakka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hööpakka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hööpakka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hööpakantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хёопакка ("Hjoopakka") tarkoittaa nimeä Hööpakka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hēpaka.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Höpacka on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hööpakka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hoopakka tai Hoeoepakka, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hööpakka

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hööpakka, Finland.

©Tuomas Salste