Hopeasaari: Sukunimi-info

Hopeasaari

Tietoja sukunimestä Hopeasaari

Hopeasaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hopeasaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2018 36

v. 2020 40

v. 2022 43

v. 2023 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hopeasaari on sijalla 12 939. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hopeasaari ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Hopeasaari on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hopeasaari on suojattu 1980 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1969

Vuosina 1959–1969 kuolleet Hopeasaaret asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Hopeasaaren kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Hopeasaari

Hopeasaari
(paikannimi)
Hopeasaari Karjalassa
(karttanimi)

Hopeasaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, niemi, saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Hopeasaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hopeasaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hopeasaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hopeasaarentie, Hopeasaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хопеасаари tarkoittaa nimeä Hopeasaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hopeasāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hopeasarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hopeasaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hopeasaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hopeasaari, Finland.

©Tuomas Salste