Horkka: Sukunimi-info

Horkka

Tietoja sukunimestä Horkka

Horkka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Horkkien määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 49 max

v. 2015 32

v. 2018 32

v. 2020 33

v. 2022 33

v. 2023 29

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Horkka on sijalla 17 126. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Horkka ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1969

Vuosina 1958–1969 kuolleet Horkat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Horkan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Horkka. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Horkka

Horkka (paikannimi)Katuosoitteissa

Horkka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Horkka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Horkka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Horkantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хоркка tarkoittaa nimeä Horkka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Horka.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Horca on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Horkka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Horkka

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Horkka, Finland.

©Tuomas Salste