Hosia: Sukunimi-info

Hosia

Tietoja sukunimestä Hosia

Hosia on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hosioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2018 46

v. 2020 44

v. 2022 42

v. 2023 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hosia on sijalla 12 939. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hosia ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Hosioiden enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 64 %.

Hosia on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hosia on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Hosia. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1903–1909
Yritykset
perust. 1982

Sana Hosia tai Hosian esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hosia

Hosia (paikannimi)Katuosoitteissa

Hosia on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hosia jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hosia esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hosiankuja, Hosiantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хосиа tarkoittaa nimeä Hosia. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Hosia

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hosia, Finland.

©Tuomas Salste