Hovinmäki: Sukunimi-info

Hovinmäki

Tietoja sukunimestä Hovinmäki

Hovinmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hovinmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2018 36

v. 2020 37

v. 2022 40

v. 2023 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hovinmäki on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hovinmäki ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Hovinmäki. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Hovinmäki

Hovinmäki
(paikannimi)
Hovinmäki Karjalassa
(karttanimi)

Hovinmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Hovinmäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 23 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä, maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hovinmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hovinmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hovinmäenkuja, Hovinmäentie, Hovinmäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ховинмяки ("Hovinmjaki") tarkoittaa nimeä Hovinmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hovinmeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hofwinmäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hovinmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hovinmaki tai Hovinmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hovinmäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hovinmäki, Finland.

©Tuomas Salste