Höytiä: Sukunimi-info

Höytiä

Tietoja sukunimestä Höytiä

Höytiä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Höytiöiden lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2023. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Höytiä on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Höytiä ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1961–1970

Vuosina 1961–1970 kuolleet Höytiät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Höytiän kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Höytiä

Höytiä
(paikannimi)
Höytiä Karjalassa
(karttanimi)

Höytiä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Höytiä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Höytiä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Höytiä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Höytiäntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хёутия ("Hjoutija") tarkoittaa nimeä Höytiä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Heitie.

Nimi kirjoitetaan joskus Hoytia tai Hoeytiae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Höytiä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Höytiä, Finland.

©Tuomas Salste