Huhmarkangas: Sukunimi-info

Huhmarkangas

Tietoja sukunimestä Huhmarkangas

Huhmarkangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Huhmarkankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 49 max

v. 2015 22

v. 2018 22

v. 2020 23

v. 2022 23

v. 2023 23

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Huhmarkangas on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Huhmarkangas ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Huhmarkankaiden enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 76 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Huhmarkangas on melko pitkä nimi.

Paikannimi Huhmarkangas

Huhmarkangas (paikannimi)

Huhmarkangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Huhmarkangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хухмаркангас tarkoittaa nimeä Huhmarkangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Huhmarkangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Huchmargangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Huhmarkangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Huhmarkangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Huhmarkangas, Finland.

©Tuomas Salste