Huhmarniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Huhmarniemi

Huhmarniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Huhmarniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 100 max

v. 1985 79

v. 2014 92

v. 2015 91

v. 2016 91

v. 2017 89

v. 2018 90

v. 2019 89

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Huhmarniemi on sijalla 7 331. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Huhmarniemi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Huhmarniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Huhmarniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1950–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Huhmarniemi

Huhmarniemi (paikannimi)Huhmarniemi (karttanimi)

Huhmarniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Huhmarniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Huhmarniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Huhmarniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Huhmarniemenkatu, Huhmarniementie, Huhmarniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Huhmarniemet ulkomailla

Ruotsissa Huhmarniemi oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хухмарниеми ("Huhmarnijemi") tarkoittaa nimeä Huhmarniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Huchmarniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Huhmarniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Huhmarniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Huhmarniemi, Finland.

©Tuomas Salste