Huhtakallio: Sukunimi-info

Huhtakallio

Tietoja sukunimestä Huhtakallio

Huhtakallio on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Huhtakallioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 100 max

v. 1985 116

v. 2014 164

v. 2016 170

v. 2018 169

v. 2020 169

v. 2022 167

v. 2023 165

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Huhtakallio on sijalla 4 457. Sijoitus listalla on parantunut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 6 057.

Verrattuna muihin sukunimiin Huhtakallio on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1964

Vuosina 1956–1964 kuolleet Huhtakalliot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Huhtakallion kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1932
Yritykset
perust. 1957–2014

Sana Huhtakallio esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Huhtakallio

Huhtakallio (paikannimi)Katuosoitteissa

Huhtakallio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Huhtakallio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Huhtakallio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Huhtakalliontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хухтакаллио tarkoittaa nimeä Huhtakallio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Huchtacalliå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Huhtakallio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Huhtakallio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Huhtakallio, Finland.

©Tuomas Salste