Huhtasaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Huhtasaari

Huhtasaari on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Huhtasaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 120

v. 2015 123

v. 2016 127

v. 2017 124

v. 2018 124

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Huhtasaari on noin sijalla 5 600.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Huhtasaaria tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Huhtasaaren asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Huhtasaari

Huhtasaari (paikannimi)Katuosoitteissa

Huhtasaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 48 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Huhtasaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Huhtasaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Huhtasaarenkatu, Huhtasaarentie, Huhtasaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Huhtasaaret ulkomailla

Ruotsissa Huhtasaari oli 25 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хухтасаари tarkoittaa nimeä Huhtasaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Huchtasarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Huhtasaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Huhtasaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Huhtasaari, Finland.

©Tuomas Salste