Huhtaviita: Sukunimi-info

Huhtaviita

Tietoja sukunimestä Huhtaviita

Huhtaviita on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Huhtaviitojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2018 40

v. 2020 40

v. 2022 41

v. 2023 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Huhtaviita on sijalla 13 179. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Huhtaviita ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Huhtaviitoja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa seitsemän Huhtaviidan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Huhtaviitaa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Huhtaviita

Huhtaviita (paikannimi)

Huhtaviita on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Huhtaviita jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хухтавийта ("Huhtavijta") tarkoittaa nimeä Huhtaviita. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Huhtavīta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Huchtafwijta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Huhtaviita olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Huhtaviita

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Huhtaviita, Finland.

©Tuomas Salste