Huikarinen: Sukunimi-info

Huikarinen

Tietoja sukunimestä Huikarinen

Huikarinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen. Huikaristen lukumäärä oli 23 henkeä vuonna 1985. Tuoreempi tieto vuodelta 2022 kertoo, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Huikarinen. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Huikarista. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1931–1933
Yritykset
perust. 1952–1986

Sana Huikarinen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хуйкаринен tarkoittaa nimeä Huikarinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Huikarinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Huicarin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Huikarinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Huikarinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Huikarinen, Finland.

©Tuomas Salste