Humina: Sukunimi-info

Humina

Tietoja sukunimestä Humina

Humina on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Huminoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 46

v. 2018 48

v. 2020 48

v. 2022 47

v. 2023 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Humina on sijalla 11 906. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Humina ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Humina on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Humina on suojattu 1990 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1941
Yritykset
perust. 1982–2016

Sana Humina esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Humina

Humina (paikannimi)Katuosoitteissa

Humina on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Humina jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Humina esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Humina, Huminakatu, Huminakuja, Huminankuja, Huminapolku, Huminatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Huminat ulkomailla

Puolassa Humina oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2023.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хумина tarkoittaa nimeä Humina. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Humina

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Humina, Finland.

©Tuomas Salste