Huopaniemi: Sukunimi-info

Huopaniemi

Tietoja sukunimestä Huopaniemi

Huopaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Huopaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 58

v. 2015 59

v. 2016 59

v. 2017 59

v. 2018 61

v. 2019 61

v. 2020 61

v. 2021 61

v. 2022 60

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Huopaniemi on sijalla 9 897. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Huopaniemien enemmistö on miehiä. Vuonna 2022 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Huopaniemi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Huopaniemi

Huopaniemi
(paikannimi)
Huopaniemi Karjalassa
(karttanimi)

Huopaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Huopaniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Huopaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хуопаниеми ("Huopanijemi") tarkoittaa nimeä Huopaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hoopaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Huopaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Huopaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Huopaniemi, Finland.

©Tuomas Salste