Huovi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Huovi

Huovi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Huovien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

v. 2017 21

v. 2018 21

v. 2019 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Huovi on sijalla 20 600. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Huovi

Huovi (paikannimi)Huovi (karttanimi)

Huovi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä pelto/niitty.

Nyky-Suomen lisäksi Huovi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Huovi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Huovi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Historiallinen Huovintie, Huovi, Huovinkatu, Huovinkuja, Huovinpolku, Huovintie, Huovipolku, Huovitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хуови tarkoittaa nimeä Huovi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hoofwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Huovi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Huovi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Huovi, Finland.

©Tuomas Salste