Hurnanen: Sukunimi-info

Hurnanen

Tietoja sukunimestä Hurnanen

Hurnanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Hurnasten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 60 max

v. 2014 70

v. 2016 74

v. 2018 76

v. 2020 76

v. 2022 77

v. 2023 77

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hurnanen on sijalla 8 193. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 776.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1964

Vuosina 1955–1964 kuolleet Hurnaset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Hurnasen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Hurnanen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Hurnanen

Hurnanen (paikannimi)

Hurnanen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hurnanen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хурнанен tarkoittaa nimeä Hurnanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hurnanens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hurnain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hurnanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hurnanen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hurnanen, Finland.

©Tuomas Salste