Huumarkangas: Sukunimi-info

Huumarkangas

Tietoja sukunimestä Huumarkangas

Huumarkangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Huumarkankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 40

v. 2017 39

v. 2018 40

v. 2019 42

v. 2020 42

v. 2021 43

v. 2022 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Huumarkangas on sijalla 12 932. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Huumarkangas on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Huumarkangas on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Huumarkangas on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Huumarkangas ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 17 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Huumarkankaita on 42.

Paikannimi Huumarkangas

Huumarkangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Huumarkangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Huumarkangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Huumarkangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Huumarkankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хуумаркангас tarkoittaa nimeä Huumarkangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hūmarkangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Humargangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Huumarkangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Huu Huumarkangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Huumarkangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Huumarkangas, Finland.

©Tuomas Salste