Huuskola: Sukunimi-info

Huuskola

Tietoja sukunimestä Huuskola

Huuskola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Huuskola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 50 max

v. 2014 84

v. 2016 84

v. 2018 84

v. 2020 83

v. 2022 82

v. 2023 81

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Huuskola on sijalla 7 858. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 981.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Huuskola on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Huuskola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Huuskola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 25 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Huuskola-nimisiä on 81.

Paikannimi Huuskola

Huuskola (paikannimi)

Huuskola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Huuskola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хуускола tarkoittaa nimeä Huuskola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hūskola.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Huscola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Huuskola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Huu Huuskola.

Samankaltaisia nimiä kuin Huuskola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Huuskola, Finland.

©Tuomas Salste