Huvi: Sukunimi-info

Huvi

Tietoja sukunimestä Huvi

Huvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Huvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

v. 2017 22

v. 2018 24

v. 2019 24

v. 2020 23

v. 2021 23

v. 2022 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Huvi on sijalla 18 448. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Huvi on lyhyt nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Huvi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1913–1939
Yritykset
perust. 1954–2012

Sana Huvi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Huvi

Huvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Huvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Huvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Huvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Huvikatu, Huvikuja, Huvipolku, Huvirinne, Huvitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Huvi

Huvi on myös miehen etunimi. Vuonna 2022 Huvi oli yhtenä etunimenä 13 miehellä. Samaan aikaan Huvi oli 26 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хуви tarkoittaa nimeä Huvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hufwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Huvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Huvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Huvi, Finland.

©Tuomas Salste