Huvila: Sukunimi-info

Huvila

Tietoja sukunimestä Huvila

Huvila on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Huviloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 117 max

v. 1985 136

v. 2014 170

v. 2016 170

v. 2018 173

v. 2020 170

v. 2022 169

v. 2023 169

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Huvila on sijalla 4 368. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 5 362.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Huvilat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 19 Huvilan kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Huviloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kurikka (3 vainajaa), Töysä (3) sekä Vilppula (3).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kaksi Huvilaa. Kuolleet kuuluivat punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Huvilaa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1881–1941
Yritykset
perust. –2022

Sana Huvila, Huvilan tai Huvilat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Huvila

Huvila
(paikannimi)
Huvila Karjalassa
(karttanimi)

Huvila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 46 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Huvila esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 33 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Huvila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Huvila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Huvila, Huvilaharju, Huvilakatu, Huvilakuja, Huvilantie, Huvilapolku, Huvilarinne, Huvilatie, Korsnäsin Huvilakuja, Nordlingin Huvila. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хувила tarkoittaa nimeä Huvila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hufwila on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Huvila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Huvila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Huvila, Finland.

©Tuomas Salste