Huvila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Huvila

Huvila on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Huviloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 117 max

v. 1985 136

v. 2014 170

v. 2015 171

v. 2016 170

v. 2017 171

v. 2018 173

v. 2019 171

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Huvila on sijalla 4 347.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1881–1941
Yritykset
perust. 1950–2017

Sana Huvila, Huvilan tai Huvilat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Huvila

Huvila (paikannimi)Huvila (karttanimi)

Huvila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 45 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Huvila esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 31 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Huvila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Huvila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Huvila, Huvilaharju, Huvilakatu, Huvilakuja, Huvilantie, Huvilapolku, Huvilarinne, Huvilatie, Korsnäsin Huvilakuja, Nordlingin Huvila. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хувила tarkoittaa nimeä Huvila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hufwila on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Huvila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Huvila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Huvila, Finland.

©Tuomas Salste