Hylkilä: Sukunimi-info

Hylkilä

Tietoja sukunimestä Hylkilä

Hylkilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Hylkilä-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 74 max

v. 2014 81

v. 2016 87

v. 2018 86

v. 2020 91

v. 2022 92

v. 2023 94

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hylkilä on sijalla 7 025. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 559.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hylkilä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hylkilä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hylkilä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 39 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hylkilä-nimisiä on 94.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Hylkilä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa seitsemän Hylkilän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Paikannimi Hylkilä

Hylkilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Hylkilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hylkilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hylkilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hylkilä, Hylkiläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хюлькиля ("Hjulkilja") tarkoittaa nimeä Hylkilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hilkile.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hÿlgilä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hylkilä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hylkila tai Hylkilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hylkilä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hylkilä, Finland.

©Tuomas Salste