Hyrkkö: Sukunimi-info

Hyrkkö

Tietoja sukunimestä Hyrkkö

Hyrkkö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hyrkköjen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 49 max

v. 2015 38

v. 2018 37

v. 2020 39

v. 2022 40

v. 2023 38

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hyrkkö on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hyrkkö ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Hyrkkö. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Hyrkkö

Hyrkkö (paikannimi)Katuosoitteissa

Hyrkkö on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hyrkkö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hyrkkö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hyrköntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хюрккё ("Hjurkkjo") tarkoittaa nimeä Hyrkkö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hirke.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hÿrkö on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hyrkkö olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hyrkko tai Hyrkkoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hyrkkö

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hyrkkö, Finland.

©Tuomas Salste