Hyttilä: Sukunimi-info

Hyttilä

Tietoja sukunimestä Hyttilä

Hyttilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hyttilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 51

v. 2015 52

v. 2016 51

v. 2017 51

v. 2018 52

v. 2019 50

v. 2020 48

v. 2021 48

v. 2022 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hyttilä on sijalla 11 908. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hyttilä-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2022 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 69 %.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888–1924

Hyttilä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kahdeksan Hyttilän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hyttilä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla seitsemän.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Hyttilä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Hyttilä

Hyttilä
(paikannimi)
Hyttilä Karjalassa
(karttanimi)

Hyttilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 29 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Hyttilä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hyttilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hyttilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hyttilä, Hyttilänkatu, Hyttiläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хюттиля ("Hjuttilja") tarkoittaa nimeä Hyttilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hitile.

Nimi kirjoitetaan joskus Hyttila tai Hyttilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hyttilä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hyttilä, Finland.

©Tuomas Salste