Hyytiälä: Sukunimi-info

Hyytiälä

Tietoja sukunimestä Hyytiälä

Hyytiälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hyytiälä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2018 43

v. 2020 44

v. 2022 43

v. 2023 45

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hyytiälä on sijalla 12 325. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hyytiälä ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Hyytiälä

Hyytiälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Hyytiälä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hyytiälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hyytiälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hyytiälä, Hyytiäläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хюутияля ("Hjuutijalja") tarkoittaa nimeä Hyytiälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hītiele.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hÿtiälä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hyytiälä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hyytiala tai Hyytiaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hyytiälä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hyytiälä, Finland.

©Tuomas Salste