Ihainen: Sukunimi-info

Ihainen

Tietoja sukunimestä Ihainen

Ihainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ihaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 43

v. 2018 43

v. 2020 43

v. 2022 44

v. 2023 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ihainen on sijalla 12 721. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ihainen ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Ihainen

Ihainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Ihainen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ihainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ihainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ihaistenkatu, Ihaistenkuja, Ihaistentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ихайнен tarkoittaa nimeä Ihainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ihainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ihain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ihainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ihainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ihainen, Finland.

©Tuomas Salste