Ihala: Sukunimi-info

Ihala

Tietoja sukunimestä Ihala

Ihala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Ihala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 49 max

v. 2014 56

v. 2016 54

v. 2018 53

v. 2020 52

v. 2022 50

v. 2023 51

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ihala on sijalla 11 213.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Ihalat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kymmenen Ihalan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1927
Yritykset
perust. 1948–2017

Sana Ihala esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ihala

Ihala
(paikannimi)
Ihala Karjalassa
(karttanimi)

Ihala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 37 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Ihala esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ihala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Ihala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ihalan Kontusentie, Ihalankatu, Ihalanraitti, Ihalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ихала tarkoittaa nimeä Ihala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Ihala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ihala, Finland.

©Tuomas Salste