Iiliäinen: Sukunimi-info

Iiliäinen

Tietoja sukunimestä Iiliäinen

Iiliäinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Iiliäisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2018 43

v. 2020 42

v. 2022 41

v. 2023 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Iiliäinen on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Iiliäinen ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

1500-luku

Iiliäinen
1543

Nimi Iiliäinen on ollut käytössä jo kauan sitten. Sen tiedetään esiintyneen vuonna 1543 oheiseen karttaan merkityllä alueella tai alueilla. Nimeä on voinut olla muuallakin. Tiedot tuolta ajalta ovat puutteellisia.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Iiliäinen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ийлияйнен ("Ijlijainen") tarkoittaa nimeä Iiliäinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Īlieinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ijliäin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Iiliäinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Iiliainen tai Iiliaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Iiliäinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Iiliäinen, Finland.

©Tuomas Salste