Iisakkila: Sukunimi-info

Iisakkila

Tietoja sukunimestä Iisakkila

Iisakkila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Iisakkila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 71 max

v. 2014 62

v. 2016 64

v. 2018 60

v. 2020 61

v. 2022 61

v. 2023 61

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Iisakkila on sijalla 9 760. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 768.

Iisakkila-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Paikannimi Iisakkila

Iisakkila (paikannimi)Katuosoitteissa

Iisakkila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 19 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Iisakkila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Iisakkila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Iisakkilantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ийсаккила ("Ijsakkila") tarkoittaa nimeä Iisakkila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Īsakila.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ijsackila on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Iisakkila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Iisakki Iisakkila tai Iisa Iisakkila.

Samankaltaisia nimiä kuin Iisakkila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Iisakkila, Finland.

©Tuomas Salste