Ilmari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ilmari

Ilmari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ilmarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 36

v. 2015 36

v. 2016 36

v. 2017 35

v. 2018 35

v. 2019 34

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ilmari on sijalla 15 101. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ilmarien enemmistö on miehiä. Vuonna 2019 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Ilmari on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ilmari on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1944
Yritykset
perust. –2016

Sana Ilmari esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ilmari

Ilmari (paikannimi)Katuosoitteissa

Ilmari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ilmari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ilmari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ilmari Huitin Raitti, Ilmari Kiannon kuja, Ilmarigatan, Ilmarinkatu, Ilmarinkuja, Ilmarinpolku, Ilmarintie, Ilmarivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Ilmari

Ilmari on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Ilmari oli yhtenä etunimenä 70 763 suomalaisella (70 756 miestä, 7 naista), mikä tarkoittaa, että noin joka 40:s mies oli etunimeltään Ilmari. Juuri etunimenä Ilmari onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 34 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ильмари tarkoittaa nimeä Ilmari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ilma Ilmari tai Ilmo Ilmari.

Samankaltaisia nimiä kuin Ilmari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ilmari, Finland.

©Tuomas Salste