Ilmari: Sukunimi-info

Ilmari

Tietoja sukunimestä Ilmari

Ilmari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ilmarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 36

v. 2015 36

v. 2018 35

v. 2020 34

v. 2022 32

v. 2023 32

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ilmari on sijalla 15 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ilmari ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Nimen historiasta tiedetään, että sitä on annettu ainakin sotilasnimeksi 1859–1865.

Ilmari on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ilmari on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1961–1967

Vuosina 1961–1967 kuolleet Ilmarit asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Ilmarin kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Ilmari. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Ilmari. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1944
Yritykset
perust. –2021

Sana Ilmari esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ilmari

Ilmari (paikannimi)Katuosoitteissa

Ilmari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ilmari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ilmari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ilmari Huitin Raitti, Ilmari Kiannon kuja, Ilmarigatan, Ilmarinkatu, Ilmarinkuja, Ilmarinpolku, Ilmarintie, Ilmarivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Ilmari

Ilmari on myös miehen etunimi. Vuonna 2023 Ilmari oli yhtenä etunimenä 69 223 suomalaisella (69 213 miestä, 10 naista), mikä tarkoittaa, että noin joka 40:s mies oli etunimeltään Ilmari. Juuri etunimenä Ilmari onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 32 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ильмари tarkoittaa nimeä Ilmari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ilma Ilmari tai Ilmo Ilmari.

Samankaltaisia nimiä kuin Ilmari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ilmari, Finland.

©Tuomas Salste