Ilvesaho: Sukunimi-info

Ilvesaho

Tietoja sukunimestä Ilvesaho

Ilvesaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ilvesahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2018 39

v. 2020 41

v. 2022 42

v. 2023 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ilvesaho on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ilvesaho ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Ilvesaho. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Ilvesaho

Ilvesaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Ilvesaho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ilvesaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ilvesaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ilvesaho, Ilvesahontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ильвесахо tarkoittaa nimeä Ilvesaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ilfwesahå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ilvesaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ilvesaho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ilvesaho, Finland.

©Tuomas Salste