Ilvesniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ilvesniemi

Ilvesniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ilvesniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2016 49

v. 2017 49

v. 2018 51

v. 2019 51

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ilvesniemi on sijalla 11 161. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Ilvesniemi

Ilvesniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Ilvesniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ilvesniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ilvesniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ilvesniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ильвесниеми ("Ilvesnijemi") tarkoittaa nimeä Ilvesniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ilfwesniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ilvesniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ilvesniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ilvesniemi, Finland.

©Tuomas Salste