Ilvessuo: Sukunimi-info

Ilvessuo

Tietoja sukunimestä Ilvessuo

Ilvessuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ilvessoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 26

v. 2020 26

v. 2022 25

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ilvessuo on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ilvessuo ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Ilvessuo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ilvessuo on suojattu 1950 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Ilvessuo

Ilvessuo
(paikannimi)
Ilvessuo Karjalassa
(karttanimi)

Ilvessuo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on painanne sekä suo.

Nyky-Suomen lisäksi Ilvessuo esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ilvessuo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ильвессуо tarkoittaa nimeä Ilvessuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ilvesuo.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ilfwessoo on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ilvessuo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ilvessuo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ilvessuo, Finland.

©Tuomas Salste