Ilvesviita: Sukunimi-info

Ilvesviita

Tietoja sukunimestä Ilvesviita

Ilvesviita on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ilvesviitojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 38

v. 2017 38

v. 2018 38

v. 2019 38

v. 2020 39

v. 2021 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ilvesviita on sijalla 13 943. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1965

Vuosina 1955–1965 kuolleet Ilvesviidat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Ilvesviidan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Ilvesviita. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Ilvesviitaa. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Ilvesviita

Ilvesviita (paikannimi)

Ilvesviita on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ilvesviita jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Ilvesviidat ulkomailla

Ruotsissa Ilvesviita oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ильвесвийта ("Ilvesvijta") tarkoittaa nimeä Ilvesviita. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ilvesvīta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ilfwesfwijta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ilvesviita olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ilvesviita

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ilvesviita, Finland.

©Tuomas Salste