Immo: Sukunimi-info

Immo

Tietoja sukunimestä Immo

Immo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Immojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2018 30

v. 2020 31

v. 2022 31

v. 2023 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Immo on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Immo ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Edellä mainittujen suomalaisten lisäksi Immo-nimisissä on paljon ulkomaalaisia. Suomen väestörekisterissä tämännimisistä 41 % oli ulkomaan kansalaisia vuonna 2023.

Verrattuna muihin sukunimiin Immo on lyhyt nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897
Yritykset
perust. –2022

Sana Immo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Immo

Immo (paikannimi)Katuosoitteissa

Immo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Immo jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Immo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Immogatan, Immogränden, Immonkatu, Immonkuja, Immontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Immo

Immo on myös miehen etunimi. Vuonna 2023 Immo oli yhtenä etunimenä 296 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 10 000:s mies oli etunimeltään Immo. Juuri etunimenä Immo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 30 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (233 henkeä). Jälkimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (63).

Immot ulkomailla

Ruotsissa Immo oli 48 ihmisen sukunimi vuonna 2022. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Иммо tarkoittaa nimeä Immo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Immi Immo.

Samankaltaisia nimiä kuin Immo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Immo, Finland.

©Tuomas Salste