Ingervo: Sukunimi-info

Ingervo

Tietoja sukunimestä Ingervo

Ingervo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ingervo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2018 42

v. 2020 42

v. 2022 43

v. 2023 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ingervo on sijalla 12 533. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ingervo ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Ingervo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ingervo on suojattu 1921 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Ingervo. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ингерво tarkoittaa nimeä Ingervo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ingerfwå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ingervo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Inger Ingervo tai Ingemar Ingervo.

Samankaltaisia nimiä kuin Ingervo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ingervo, Finland.

©Tuomas Salste