Inkeri: Sukunimi-info

Inkeri

Tietoja sukunimestä Inkeri

Inkeri on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Inkerien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 67 max

v. 2014 96

v. 2016 99

v. 2018 102

v. 2020 104

v. 2022 106

v. 2023 105

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Inkeri on sijalla 6 415. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 107.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1903–1943
Yritykset
perust. –2017

Sana Inkeri esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Inkeri

Inkeri (paikannimi)Katuosoitteissa

Inkeri on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Inkeri jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Inkeri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Inkerinkatu, Inkerinkuja, Inkerinpolku, Inkerinsilta, Inkerintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Inkeri

Inkeri on myös naisen etunimi. Vuonna 2023 Inkeri oli yhtenä etunimenä 39 327 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 70:s nainen oli etunimeltään Inkeri. Juuri etunimenä Inkeri onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 105 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten jälkimmäisenä etunimenä (37 800 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (1 527).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Инкери tarkoittaa nimeä Inkeri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ingerj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Inkeri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Inka Inkeri.

Samankaltaisia nimiä kuin Inkeri

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Inkeri, Finland.

©Tuomas Salste