Inkeri: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Inkeri

Inkeri on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Inkerien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 96

v. 2015 99

v. 2016 99

v. 2017 102

v. 2018 102

v. 2019 103

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Inkeri on sijalla 6 523.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1903–1943
Yritykset
perust. –2017

Sana Inkeri esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Inkeri

Inkeri (paikannimi)Inkeri (karttanimi)

Inkeri on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Nyky-Suomen lisäksi Inkeri esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Inkeri jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Inkeri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Inkerinkatu, Inkerinkuja, Inkerintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Inkeri

Inkeri on myös naisen etunimi. Vuonna 2019 Inkeri oli yhtenä etunimenä 41 604 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 70:s nainen oli etunimeltään Inkeri. Juuri etunimenä Inkeri onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 103 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten toisena tai kolmantena etunimenä (39 960 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (1 644).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Инкери tarkoittaa nimeä Inkeri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ingerj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Inkeri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Inka Inkeri.

Samankaltaisia nimiä kuin Inkeri

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Inkeri, Finland.

©Tuomas Salste