Inna: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Inna

Inna on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Innojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 81

v. 2015 82

v. 2016 82

v. 2017 81

v. 2018 80

v. 2019 79

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Inna on sijalla 7 990. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Inna on lyhyt nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Innoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Innan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1915
Yritykset
perust. 1964–2013

Sana Inna esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Inna

Inna (paikannimi)Inna (karttanimi)

Inna on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Nyky-Suomen lisäksi Inna esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Inna jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Inna esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Innantie, Innasstigen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Inna

Inna on myös naisen etunimi. Vuonna 2019 Inna oli yhtenä etunimenä 1 149 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 2 400:s nainen oli etunimeltään Inna. Juuri etunimenä Inna onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 79 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (923 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (226).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Инна tarkoittaa nimeä Inna. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Inna

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Inna, Finland.

©Tuomas Salste